Κοζάνη

Κοζάνη: Τι γράφει στο Facebook o ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 37χρονης Αναστάσιος Θεοδωρίδης

iatrodikastisΤι λέει για τα αίτια θανάτου-Εξηγεί την άρνησή του για δηλώσεις σε κεντρικά ΜΜΕ

Στην μικρή μου πορεία στο χώρο της ιατροδικαστικής έχω 

επανειλημμένως πει δημόσια ότι ως ιδιώτης ιατροδικαστής που με εμπιστεύονται συγγενείς θυμάτων και δικηγόροι να διαπιστώσω την αιτία θανάτου ενός περιστατικού και ειδικά όταν αυτό αφορά εγκληματική ενέργεια δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω το περιστατικό για δική μου διαφήμιση.

Σέβομαι τη δουλειά του κάθε δημοσιογράφου, αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού αλλά η οποιαδήποτε ενημέρωση μπορεί να γίνει είτε από τον συνάδελφο ιατροδικαστή υπηρεσίας είτε από το δικηγόρο της οικογένειας.

Δεν μπορεί λοιπόν αυτά που κατηγορώ δημόσια, τις εμφανίσεις συναδέλφων στα ΜΜΕ να μην τα τηρώ εγώ ο ίδιος.

Αρνήθηκα ευγενικά στους 53 δημοσιογράφους που τηλεφωνικά μου έθεσαν κάποια ερωτήματα ή μου ζήτησαν να κάνω δηλώσεις στην κάμερα ή ακόμα να βγω ζωντανά σε κάποιες εκπομπές απλά και μόνο επειδή γνωρίζω ότι κάποιες δηλώσεις πιθανός να μην αποδωθούν με σαφήνεια και να δημιουργήσουν κάποιες λανθασμένες εντυπώσεις.

Στους μόνους που μίλησα και αυτό επειδή τους γνωρίζω προσωπικά και τους εμπιστεύομαι απόλυτα είναι ο Παναγιώτης Πλιάτσιος και Ζήσης Πιτσιάβας και στους οποίους είπα μόνο τα εξής, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο και τα οποία αναφέρονται στο πιστοποιητικό θανάτου «Πνιγμονή συνεπεία απόφραξης των αναπνευστικών οδών, θλαστικό τραύμα στο κρανίο (δεν αναφέρω το σημείο για ευνόητους λόγους)» Επίσης έχω αναφέρει το επιπλέον στοιχείο των πολλαπλών εγχυμώσεων στο πρόσωπο (περιοχή οφθαλμών, ζυγωματικά, άνω και κάτω χείλος).

Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους δημοσιογράφους αλλά μόλις τώρα ολοκλήρωσα για σήμερα την αποστολή μου οπότε δεν διέθεσα το χρόνο που επιθυμούσαν.

Το παραπάνω κείμενο το γράφω έπειτα από συζήτηση με τη δικηγόρο της οικογένειας καθώς και τους συγγενείς του θύματος αλλά βασικότερα επειδή ήδη έχω ακούσει διάφορες εκδοχές για τον τρόπο που τελέστηκε το έγκλημα και τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Tι λέει η δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης Βούλα Σαββίδου:

kozanimedia

 

περισσότερα
Back to top button