Ελλάδα

1,9 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού, τα έσοδα του Δημοσίου

7654321

Μεγάλη αύξηση και υπέρβαση από τον στόχο του 2015 παρουσίασαν τα έσοδα – σε ταμειακή βάση – του ελληνικού Δημοσίου. Αυξήθηκαν κατά 1,9 δισ. ευρώ περισσότερο από τον στόχο του προϋπολογισμού.

Από το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πως το γεγονός αυτό ενισχύει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 και των επόμενων ετών έως και το 2018.

Ειδικότερα, τα έσοδα σε ταμειακή βάση του προϋπολογισμού το 2015 ανήλθαν σε 51,406 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 49,491 δισ. ευρώ. Η υπέρβαση αυτή σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αποδίδεται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το δημόσιο σε συνδυασμό με στην καλύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2015, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Μάλιστα, προβλέπεται ότι η τάση αυτή θα συνεχισθεί και το 2016 δεδομένων των προβλέψεων για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

 

ysterografa.gr

 

περισσότερα
Back to top button