Ελλάδα

Ποια θα είναι η ηγετική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τι πόστο θα αναλάβει ο καθένας

 

mitsotakis64

Τα πρώτα ονόματα που θα αναλάβουν επιτελικές θέσεις στον κομματικό μηχανισμό θα ανακοινώσει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η αναδιοργάνωση της παράταξης με την οποία θα δώσει και το πρώτο του στίγμα για την ανανέωση που θα επιχειρήσει να φέρει στη ΝΔ.
 
Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Την θέση του Γενικού Διευθυντή θα αναλάβει ο Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος έχει εργαστεί ως μηχανολόγος – μηχανικός στην ελεύθερη αγορά, ενώ ήταν πρόεδρος στις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τοποθετηθεί ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Μπεκίρης.

Τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί ο νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr δεν θα είναι πολιτικό πρόσωπο. Την θέση του Διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ θα αναλάβει ο Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ ρόλο στον τομέα της επικοινωνίας αναμένεται να έχει και ο στενός συνεργάτης του Άδωνη Γεωργιάδη, Στέφανος Σταμούλης.

Θέση στον σχεδιασμό του κόμματος θα έχει ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Γεωργιάδης και στα οργανωτικά ο Θανάσης Νέζης.

Μάχη για τις κοινοβουλευτικές θέσεις

Μέχρι την Πέμπτη, όπου και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η κοινοβουλευτική ομάδα υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και τα ονόματα που θα αναλάβουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Τις τρεις θέσεις διεκδικούν οι Αδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Βρούτσης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μάκης Βορίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραγκούνης.

Ωστόσο, για την θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο οποίος εκλέγεται από τα μέλη της Κ.Ο. αναμένεται να προταθεί όνομα που διαθέτει ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ που αναχώρησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ από τα γραφεία του κόμματος, πραγματοποίησε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στο πολιτικό γραφείο στο Παγκράτι προκειμένου να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό, όπως και τις θέσεις των τομεαρχών.

Τακτικό συνέδριο Φεβρουάριο ή Μάρτιο

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως είχε δηλώσει προεκλογικά σε συνέντευξη του στην «Αγορά» ήταν να οδηγήσει την ΝΔ σε συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου «να μπορέσουμε να επανιδρύουμε ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία και μέχρι το Μάιο να έχουμε υλοποιήσει τις αποφάσεις του. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το τακτικό συνέδριο του κόμματος είναι τον ερχόμενο Ιούνιο, ίσως να αλλάξει τον προγραμματισμό του νέου προέδρου και να μετατοπιστεί η ημερομηνία στα μέσα Μαρτίου, ώστε να γίνει ένα και μόνο συνέδριο και αυτό να είναι τακτικό και όχι έκτακτο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο ο οποίος θα παραμείνει στην θέση του μέχρι το συνέδριο.

Τα ραντεβού με Καραμανλή – Σαμαρά

Θεσμικά θα δει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, ο νέος πρόεδρος τους κόμματος, καθώς και οι δύο συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία που διαθέτουν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή.

Οι επαφές θα έχουν και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει την στήριξή τους, προκειμένου η ΝΔ να γίνει σύντομα μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη για να διεκδικήσει την εξουσία.

 

 
real.gr
 
περισσότερα
Back to top button