Ελλάδα

Οργή WWF κατά Καμμένου για τη φωτό με τον καρχαρία

epithesi-wwf-se-kammeno-gia-ti-fwto-me-ton-karxaria.w_lO Πάνος Καμμένος ανήρτησε στο twitter φωτογραφία με σκοτωμένο καρχαρία και το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…». Και η οργάνωση WWF αντέδρασε ακαριαία

Χθες, ο Πάνος Καμμένος ανάρτησε στο twitter φωτογραφία μεσκοτωμένο καρχαρία και το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…».  Η ανάρτησή του υπουργού προκάλεσε την οργή της WWF, η οποία κάνει λόγο για «ντροπιαστική εικόνα».

Το συγκεκριμένο είδος (Hexanchus griseus) είναι από τους πιο κυνηγημένους καρχαρίες στην Ελλάδα για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.

Το περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς επισήμανε ότι η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981.

Και προέβη στην εξής ανακοίνωηση : «Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευσή του στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής

Η WWF Ελλάς καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου».

thetoc.gr

περισσότερα
Back to top button