Ελλάδα

Σολομός με μπρόκολο και τυρί

solomos_brokolo_tyri_6e272bed68fcfaca9ae2a87a82add69fΥλικά

  • 4 φέτες φιλέτο σολομού
  • 800 γρ. μπρόκολα
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 80 γρ. βούτυρο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και κόβετε σε μέτρια μπουκετάκια τα μπρόκολα και τα βράζετε 7′ σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα αφήνετε να στραγγίξουν.

  2. Ζεσταίνετε σ’ ένα τηγάνι το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει για 3′ περίπου. Αλατοπιπερώνετε.

  3. Πλένετε τα φιλέτα σολομου, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί, τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνετε τα ψάρια με το κρασί και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε το λεμόνι και τα μπρόκολα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Κόβετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το σκορπίζετε επάνω.

  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20′ περίπου. Στη συνέχεια ανάβετε το γκριλ και ανεβάζετε το ταψί ψηλότερα. Το αφήνετε 3’και ροδίσει το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button