Καστοριά

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις για το 2015 της Σχολής Γονέων της Ι. Μητρόπολης Καστοριάς (ρεπορτάζ – φωτο)

IMG_0178

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία  οι  δράσεις  για το 2015 της Σχολής Γονέων που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια η Ιερά Μητρόπολης Καστοριάς

 

 Ομιλητής στην τελευταία συνάντηση ήταν ο Θεολόγος και Δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός, ο οποίος  ανέπτυξε το θέμα «Τα άθεα γράμματα και η παιδεία τα τελευταία του Γένους». Ο κ. Νατσιός μέσα από την ενδιαφέρουσα ομιλία του ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο διεξοδικά την σχέση  με την παιδεία και τα άθεα γράμματα.

 «Μέσα από την παιδεία μας, οι μαθητές μαθαίνουν να μην πιστεύουν στα ιερά, να μην αγαπάν τα όσια. Οι πρόγονοί μας θεωρούσαν ύψιστο αγαθό τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας, όμως τα παιδιά σήμερα το αγνοούν πανηγυρικά.  Ο κ. Νατσιός ήρθε σήμερα ανάμεσα μας ως δάσκαλος, με τα βιβλία της εκπαιδεύσεως, αναλύει ένα προς ένα και αναιρεί αυτά που διδάσκει η πολιτεία στα παιδιά.  Η πολιτεία διδάσκει δυστυχώς τα παιδιά να είναι απάτριδα και άθεα. Άθεος μπορεί να είναι κάποιος, αλλά πρέπει τουλάχιστον να σέβεται το ιερό του άλλου. Τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν να μην σέβονται το ιερό του άλλου. Ο συνάνθρωπός μας είναι σεβαστό πρόσωπο και όχι ανταγωνιστής ή εχθρός μας»δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της σειράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γιαννουσάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η σχολή γονέων είναι ένας  θεσμός που λειτουργεί εδώ και 9 χρόνια  στην περιοχή μας. Κάθε μήνα η  Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς μέσα από την αίθουσα  συνεστιάσεων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορος,  δίνει την ευκαιρία στους γονείς και κυρίως στους νέους ανθρώπους που δημιουργούν την οικογένειά τους, να δώσουν απαντήσεις στις απορίες, στους προβληματισμούς και τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

 

Δώρα Κωτσοπουλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

IMG_0172 IMG_0177

περισσότερα
Back to top button