Ελλάδα

Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών για τη βόμβα στον ΣΕΒ

teem-sev-2-630_0Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ΣΕΒ, στις 24 Νοεμβρίου, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη, την οποίες δημοσίευσε το indymedia, βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής από τις 21 Δεκεμβρίου, όταν βρέθηκε αποθηκευμένη σε στικάκι που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο, τον οποίο μέλος της οργάνωσης είχε βάλει μέσα σε ΚΑΦΑΟ, στη συμβολή των οδών Εμμ. Μπενάκη και Λαμπράκη στα Εξάρχεια. 

«Ήταν μια δικαιοπραξία, μια έκφραση λαϊκής δικαιοσύνης απέναντι σε εκείνους που πλουτίζουν πάνω στους δικούς μας κυριολεκτικούς ή μεταφορικούς θανάτους», σημειώνεται στο 32σέλιδο κείμενο, που ξεκινά με ένα απόσπασμα στίχων του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί και καταλήγει με «χαιρετισμούς» στις επαναστατικές ομάδες της Τουρκίας, του Κουρδιστάν, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, όπως αναφέρουν οι τρομοκράτες.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι συγγραφείς του κειμένου και στελέχη της οργάνωσης αφιερώνουν την παρέμβασή τους, όπως την χαρακτηρίζουν, στους 4 εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στα ΕΛΠΕ, τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη της ΕΔΩ

Φωτο –  |ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

efsyn.gr

περισσότερα
Back to top button