Καστοριά

Καστοριά και δημόσιες τουαλέτες

wc

Ειδικά αυτές τις ημέρες πλήθος κόσμου και τουριστών έρχεται να απολαύσει την μαγευτική σε ομορφιά πολύ της Καστοριάς. Έχει να επισκεφθεί και να θαυμάσει άπειρα μέρη, μουσεία, εκκλησίες κτλ. Τι γίνεται όμως όταν του δημιουργηθεί μία απλή φυσική ανάγκη;

Η Καστοριά διαθέτει Δημόσιες τουαλέτες μόνο στο πάρκινγκ της Νομαρχίας και η κατάσταση που επικρατεί πολλές φορές, δυστυχώς σε αποτρέπει ακόμα και να πλησιάσεις.

Έτσι πολλοί αναγκάζονται να μπαίνουν σε μαγαζιά και καφετέριες της πόλης, απλά και μόνο για να κάνουν την ανάγκη τους. Και φυσικά δε μιλάμε μόνο για τους τουρίστες και τον ξένο κόσμο, αλλά και τον καθένα μας που απλά έτυχε να του έρθει μία φυσική ανάγκη.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση με τα μπουλούκια που ακόμα και αυτές τις μέρες, πριν τα Ραγκουτσάρια, βραδινές ώρες, πίνοντας και διασκεδάζοντας, πηγαίνουν σε στενά και γειτονιές, κάνοντας την μυρωδιά ανυπόφορη. Δεν θέλουμε εννοείται να φανταστούμε τι θα γίνει κατά την διάρκεια των Ραγκουτσαριών, σε παράπλευρους δρόμους και στενά της Μητροπόλεως… Αν και λίγο πολύ τα έχουμε συνηθίσει κάθε χρόνο.

Το θέμα είναι οι χημικές τουαλέτες που μέχρι πέρυσι υπήρχαν, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, στην Πλατεία Ομονοίας, στο παλιό Πνευματικό και σε άλλες περιοχές της πόλης, εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας… Τόσο δύσκολο είναι να ξανατοποθετηθούν;

Μιλάμε για την δημόσια υγιεινή και όχι για το αν στολίσαμε ωραία την πόλη. Είναι απλά πράγματα καμιά φορά που μπορεί να σχηματίσουν κακή εικόνα για όλη την πόλη.

 

aboutkastoria.gr

περισσότερα
Back to top button