Καστοριά

Καστοριά: Καινούργιος δρόμος και επικίνδυνος

dromos2

Ο δρόμος που ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα στην είσοδο της πόλης, στην περιοχή Πέτρα Καστοριάς, μόνο καλός δε μπορεί να θεωρηθεί. Είναι πολύ κρίμα γιατί έγινε προχειροδουλειά και βιαστικά μόνο και μόνο για να ολοκληρωθεί πριν τις γιορτές. Ο παλιός δρόμος είχε γίνει χάλια με τις οπτικές ίνες και τις λακούβες, αλλά και αυτός τώρα έχει τα χάλια του πριν παραδοθεί καλά καλά.

Έγινε τόσο βιαστικά και πρόχειρα που ο καινούργιος δρόμος είναι απλά κακοστρωμένος και ανά πόσα μέτρα έχει μπαλώματα και υψομετρικές διαφορές. Ενώ δε θέλουμε καν να σκεφτόμαστε τι θα γίνει με τα χιόνια και το αλάτι που θα πέφτει στις παγωνιές.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι η διαγράμμιση του οδοστρώματος δεν έγινε ποτέ, γιατί μας έπιασαν παραμονές των εορτών και τώρα φυσικά, τα χιόνια και οι κακοκαιρίες. Είναι άκρως επικίνδυνο σημείο πλέον και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού όποτε και να περάσεις θα δεις κάποιο αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω σου.

Θέλει μεγάλη προσοχή μέχρι να γίνει η διαγράμμιση και λόγω της αυξημένης κίνησης αυτών των ημερών. Όσο για τις υψομετρικές διαφορές και τα μπαλώματα, μάλλον θα επισπεύσουν την αλλαγή των αμορτισέρ από τα αυτοκίνητά μας.

Είναι κρίμα να ξοδεύονται τόσα λεφτά για τέτοιο αποτέλεσμα που ακόμα και ο ίδιος ο μηχανικός θα αναρωτιέται πως τα κατάφερε.

Συμβουλές:

  • Την επόμενη φορά καλό θα ήταν να κλείνει εντελώς ένα σημείο του δρόμου που ασφαλτοστρώνεται και η κυκλοφορία να γίνεται από αλλού μέσω παράκαμψης.
  • Ο δρόμος να μη στρώνεται ποτέ βιαστικά και κυρίως η διαγράμμιση να γίνεται αμέσως.

 

aboutkastoria.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button